Folytatódott a Magyar Diplomáciai Akadémia Külügyi Klub rendezvénysorozata

A beszélgetésben Prof. Dr. Maróth Miklós miniszterelnöki megbízott, Dr. N. Rózsa Erzsébet egyetemi tanár és Dr. Csicsmann László rektorhelyettes vettek részt Dr. Nagy Sándor Gyula moderálása mellett. A Diplomataképző Program keretében megtartott második Külügyi Klub alkalom témája az elmúlt hetek eseményei fényében nagy érdeklődéssel kísért közel-keleti helyzet volt. Szóba került a Washingtonban aláírt Ábrahám Egyezmény, a térség kapcsolata a nagyhatalmakkal az izraeli-palesztin konfliktus is.

Együttműködési megállapodás született a magyar és a mexikói diplomáciai akadémia között

Az egyezményt Pacsay-Tomassich Orsolya államtitkár, a Magyar Diplomáciai Akadémia elnöke és David Renato Nájera Rivas mexikói nagykövet írta alá.

Elindult a Diplomataképző Program mentori rendszere

A Külgazdasági és Külügyminisztérium Panoráma termében egy állófogadás keretében volt alkalmuk megismerkedni hallgatóinknak a mentoraikkal, akik az egyéves képzésük során a segítségükre lesznek. A minisztérium tapasztalt munkatársai körében meghirdetett felhívásra túljelentkezés volt, így a kiválasztott mentorok örömmel vállalták a felkérést, akiket a szakterületük alapján delegáltunk egy-egy hallgatónk mellé. Sok sikert kívánunk Nekik a közös munkához!

Debütált a Magyar Diplomáciai Akadémia Külügyi Klub rendezvénysorozata

Oroszország geopolitika helyzetéről volt szó a Magyar Diplomáciai Akadémia Diplomataképző Program Külügyi Klubja rendezvénysorozatának első állomásán.

A Magyar Diplomáciai Akadémia megtartotta a Diplomataképző Program és a Diplomáciai Vezetőképző Program évnyitó rendezvényét

"A Magyar Diplomáciai Akadémia célja, hogy olyan szakembereket képezzen, akik elkötelezettek a magyar nemzeti érdekek képviselete és védelme iránt - mondta Pacsay-Tomassich Orsolya, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára, a Magyar Diplomáciai Akadémia elnöke az évnyitó ünnepségen kedden, Budapesten.